TAK BOLEH TELAN ZINCOFFER

Assalamualaikum . Sapa dekat sini takboleh telan zincoffer? sy dah bagitau doctor sy memang makan ubat ni, tapi sistem badan yang tolak. muntah keluar balik semua ubat tu. Doctor suruh tukar cara makan, makan time perut ada makanan dan sebelum tido. Tapi sama je dia tolak jugak. Huhuhu. Bukan kita taknak makan, kita dah telan semua dah. Badan yg taknak terima 😌 Antara iberet dengan maltofer mana lagi sedap ye kalau nak tukar ubat? doktor suggest dua tu. and harga nya mahal tak? kena makan setiap hari kan? so agak costy kalau sy yang tak berpendapatan tetap ni.

TAK BOLEH TELAN ZINCOFFER
5 Balas

saya pn tkleh mkn zincofer ni . 10 kali makan , 7 kali akan muntah . saya bgn 3 pg utk makan . kena terus tido mati bru jd . tp skg dh tkr ubat 4 bradik , tu pn masih lg muntah . iron + b compleks tu je yg punca . lepas makan kena makan gula² berangin terus , bru kurng sikit rse nk muntah

sy first makan waktu pagi...lepas makan zincofer tu jadi cirit, pening, gastrik, nk muntah semua tu.....esok tu sy try makan sebelum tidur malam...sy makan ubat tu dgn air oren....alhamdulillah badan sy okay boleh terima....yg penting lepas mkn ubat tu sy terus tidur....

sy pun bru je semalam muntah zincofer ni. selepas sejam makan ubt tu badan tolak balik ubat tu keluar. mcm ada gas tolak naik atas. rasa besi muntah tu wrna coklat gelap 🤮 sy pun nk consult doc nanti tukar ubat 😭

yang boleh dapat kat kk, zincofer dengan obimin kalau tak silap sy. iberet, maltofer kena beli sendiri kat farmasi. maltofer rasa coklat. kalau hb okay, boleh makan selang sehari.

iberer n zincofer lg berbau iberet tp iberet la paling bgus yang mana hb low mmg akan naikkan hb.. apa ii nak tukr ubt consult dgn doc dulu