Tak boleh telan

Saya dapat zincofer, saya memang tak reti telan ubat tapi sebelum ni berjaya juga lah telan selama 8 hari tapi hari ke 9,10,11 tu takleh telan dan asyik keluar balik sampai rosak ubat tu/muntah keluar balik. Saya rasa membazir dah 3 hari buang 3 ubat macam tu je. Ada tak ubat yang sesuai gantikan zincofer? Refer kk, kk kata kalau kat kk boleh tukar kepada 4 jenis ubat tapi lagi susah nak telan sebab banyak. Jadi doktor sarankan refer ubat dekat luar. Maltofer okay ke? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

eh sama macam saya. pastu g kk dr cakap takder guna awak makan zincofer kalau awak muntahkan balik lepas makan .. jadi dia sarankan beli maltofer. saya makan maltofer je ..sedap rasa macam makan coklat. . cuba lah sis.