morning sickness

Assalamualaikum , nk tnye pndpat para ibu² yg ade pengalaman . Mcm mne nk hilangkan morning sickness ye ? Sbb morning sickness sye trlalu truk sgt , smpai tktau nk mkn ape . Mkn pun dgn kuantiti sedikit je . Anak prtme bru 10w5d .

2 Balas

Sya teruk juga morning sickness, dri pagi smpai ke mlm muntah nye. Mknn mmg sya try n error. Setiap org lain bdn nye terima. Mcm saya hnya boleh mkn biskut oat dn air sejuk. Nasi, bubur, ayam semua keluar balik. Tp kalau nk pksa mkn, saya akn cuba mkn 2 3 suap ja nasi dgn harapan tk muntah balik. Lapar mmg lapar, tp dh boleh thu limit leh mkn 2 3 suap ja. Lebih je keluar balik. Mkn sikit2 tp kerap. Sya harap sis tabah dn kuat

Cer sis try mkn bubur ke...fries ke..emm..buah ke..mkn dlm kuantiti sikit tp kerap....pling xpn mkn sup2..bihun sup ke..kena try n error