Sunat baby girl

Assalamualaikum. Nk tnye mommies yg ada baby girl, sunat kan baby masa umur berapa ya? Sesuai since berapa bln?

28 Balas

biase klinik swasta nak 20hari ke atas. saye sunatkan anak saye nur aliya mase cukup sebulan.lepas pg cucuk sebulan terus pg sunatkan.nangis kejap jee.sebab doc ckp mmg tak sakit 😊

Mcm sy g klnik ritu doc kata 5 or 6 bln..sbb mcm skrng umo br nk msuk 3bln..nk2 ritu lahir prem 34mggu...doc ckp..nmpk kcik sgt..better dh bsr skit...

5y ago

Kecik bby x rasa sakit tu, tp risiko setgh org x nk ambil. Betul la tu, tggu besar sikit.

Sblum baby masuk 3bulan.. sbb baby dah boleh mula rasa sakit masa 3bulan keats.. Sya sunatkan baby sya lepas sya hbs pantang..

2bulan. Buat kt swasta hritu baby xngs sikit pun ibu die je risau lelebih. Hehe

1y ago

tq

Baby girl sy ari kedua kt hosp da sunat da pagi tu .. Myb swsta je kot

Sebelum boleh meniarap..takde penjagaan khusus. Luka sikit je.

klinik kt tmpt sy,ada yg terima dlm hari. anak sy masa umur 3m

Sy buat dlm hr lg, 30 hr mcm tu. Ok je. Tp tgk klinik jgk

Ank first n kdua sunat umo 2bulan..

I haritu sunatkan baby girl ni, masa dia 2 weeks