sunat baby girl

hai mommy semua.. saya nak tanya ..umur baby berapa bulan ye boleh start sunat ? lepastu penjagaan selepas sunat untuk baby girl mcm mana ye ? terima kasih 🤍

4 Balas

2 bln keatas dh boleh..sunat bby pmpuan sekejap saja..penjagaan tak susah pun lps prosedur tu klu bby kencing or poo basuh pkai air biasa saja. ank sy lps sunat sy terus bawa berjalan..alhamdulillah dia ok

bby sy hari ke 22 dah sunat. takde penjagaan pun.. sbb sikit je . kalau pkai pisau, toreh sikit je bagi kluar darah . sama jgk dgn jarum, cucuk sikit je bagi kluar darah dah siap . baby tak nangis pun

anak saya 2bulan dh sunat dan penjagaan baby perempuan sunat tk complicated pun. saya biasa basahkan kapas dgn air suam kemudian sapu dkat bahagian private part, itu saja.

doc kata start 3 bulan paling ok untuk sunat gegirl