sunat baby girl

Hi mummies.. Blh share x pgalaman baby girl kena sunat..berapa bulan sesuai d sunat? n penjagaan tu mcm mne.. Bby dah 2 bulan lebih.baby yg kena sunat mummynye pulak yg nervous..hehe

17 Balas

Anak first sy terlambat pergi sbb x sure klinik mane buat..umor 1 tahun lebih br pergi. Pergi klinik cakap kt doktor anak x sunat lg.. Doktor kate ade je budak nk dekat 2 tahun br sunat.. tp melalak sikit la sbb dah tau sakit...

Lebih baik sunat anak awal2 sebelum sampai umur setahun atau kurang dari 3 bulan.. Sebabnya bahagian kulit yg nak d buang tu msh lembut dan bila d sunat tidak lah berapa menyakitkan dan ia nya akan lebih cepat sembuh..

Saya sunat kan masa 4 bulan. Baby girl senang je tak payah jaga apa pun. Just lepas sunat tu tunggu jap la beberapa jam sebelum lap ke apa.

Ank sye sunat usia semnggu..elok pusat pon tecabut..sye terus bawk pegi sunt.kejp je...tngok sekelip mata je..dah siap..huhu

My baby sunat pagi lepas dia lahir. Doktor yg sambut dia sunatkan. Takde penjagaan apa pun. Doktor pun takde ckp apa.

InsyaAllah bole dh sis.. dh besar nti lg susah sbb dh mula tkt dgn org.. nk buat prosedur pn nti susah..

Bawah 1 tahun sis seeloknye sblm pandai merangkak or mengesot ke depan or belakang sbb cepat sembuh...

Kalau bole sunat sebelum dia pndi merangkak or meniarap. Bby ppuan jngn isaw . Seng je jaganya..

Saya sunnatkan baby girl sebelum Naik keje... Sblm 3 bulan... Lg senang... Kecik...

Dah boleh sunat dah tu. Saya sunatkan anak saya sebelum discharge dari hospital.