mimpi buruk

Assalamualaikum nk tanya pada mommy semua ada x yg pnh kena gangguan semasa hamil.. Cth smlm sy mimpi sy bersalin.. Dan waktu siang sy selalu kena tindih dgn makhluk hitam sejak awal megandung hingga dh 6w sekarang mohon bantuan semua

5 Balas

Ooo. Rupanya byk lagi yg kena. Sy selalu gak mimpi buruk psl makhluk2 tak nampak ni. Tapi dalam minda separa sedar pun tak ingt apa dah selain baby. Bgn tdo sampai nanges2 takut jadi pape kat baby. Sy ingt just perasaan je. So since that, sy baca al mathurat dgn sepenuh hati. Mksudnya dalami skali maksud mathurat tu. Sbb byk doa dia berkait dgn gangguan2 kita tak nampak ni. Sblm tdo amalkan ayat kursi dgn 3 qul. Alhamdulillah sejak tu dah takde da mimpi bukan2 tu. Tapi sy still fkir tu cuma perasaan saya je. 😅

Wasalam..sy bru lepas alami..teruk jugak gangguan sy..sy x blh mkn minum..kepala sakit sngt..nk solat malas. Lembik je..biasa gangguan tu akan dtg lepas waktu asar. Alhamdulillah..lepas berubat dengan suami skang dh okey..dh xde muntah..cuma mual2 biasa dan dah blh mkn semula.. sis amalkan surah2 pelindung diri..inshaAllah xde pape..kalau masih x elok..better jumpa dengan perawat islam.

Waalaikumsalam Saya pernah dengar ipar saya pun pernah kena macam ni d awal kehamilan Mentua saya pesan jangan tinggal solat, amal kn baca surah2 perlindung diri & sentiasa berwudhu walau pun sebelum tidur Sekarang ipar saya dah masuk 2nd trimester, so far yg dia cerita dah okay2 sikit 🙂

sye mimpi buruk jugak masa kandungan trismester satu. tiap malam kdg tu smpai sedar2 dh mengalir air mata melalak menangis.. tp skg dh trismeter tiga alahmdulillah dd mimpi dh.. selalu gak tiap malam hidup kn kt fon org ngaji

Sya mmpi mcam2 akhir skli scan bby Sya hilang gi berubat kata makhluk halus ambik mulanya hanya fkir mainan tdo skrg dah prnt blik Sya sntsa buka radio AL quran

5y ago

Mse tu 6 bln dah gangguan tu ade stu umah kena