mslah hb

Assalamualaikum nak tnya..siapa sini HB dia selalu rendah ..n cara apa yg paling cepat untuk naikkn HB..sebb kandungan saya dah masuk 5 buln tapi HB masih rendah 10.00

9 Balas

waalaikumussalam sis... makan vitamin yg KK bagi mcm zincofer, iberet, new obimin atau maltofer. makan vitamin scara teratur dan sbaiknya slps mkn sblom tdo utk elak loya dgn muntah. amalkn juga pmakanan sayurn hijau dan buah2an spt jambu batu & buah delima. yg paling penting sis kena positifkn diri utk naikkn hb. sntiasa brusaha. smoga dprmudahkn urusn sis.. ☺️

4y ago

Ok sis..tq

Walaikumsalam..saya xde masalah hb low.tapi saya nk kongsikan cara naik kan hb awak dengan cantik.awak cuba amalkan makan buah delima @jambu batu @oren Sunquick @jambu air ni..1hari ambil sebiji pagi /ptg /malam.ini saja saya amalkan mkn untuk hb cantik.bila hb cantik ..BP kita pun camtik tau.

10 tu kira normal sebenarnya.. Cuma at par je tu.. Emm awk boleh cuba makan jambu batu sebiji sehari atau makan bayam. Takpun awb boleh cuba Vita-Lea Shaklee. InsyaAllah, HB cantik 😉 Boleh contact sye 016-358 5235 utk prtnyaan lagi detail

mula mula saya buat buku nurse check hb saya pun 10 lepastu nurse bagi ubat iron tablet suruh makan lepastu lepas 2minggu saya gi untuk checkup hb saya dah 12.1

Mkn ubat yg doc bagi tu dgn cara teratur.. selain tu sis mkn syur bayam merah & hati ayam.. elakkn minum milo sbb itu pn pnyebab kurang HB..

Sy amalkan minum minyak kelapa dara jenama d aura tp sy amek yg soft gel punya sbb x ley telan klo minyak cair 😂

Amalkn mkn syur2ran sprti kangkung,pucuk ubi kayu dan bayam.mkn dlm kuantiti yg byk..InsyahAllah akn ad prbhannya..

Doc suggest mkn iberet. Alhamdulillah.. lps 7bln hb dh ok😉 mkn gak buah2 dan kurangkn minuman berkafein

Zincofer