5w scan tak nampak

Hiii. Sy just nak share my story. 15/12 upt positive tapi sgt samar. Then 21/12 sy bleeding. Period due 21/1-23/1. Then jumpa doc upt kt klinik negative. Buat abdo scan tak nmpk apa2. Doc ckp sy bleeding tu period biasa. Doc suruh check balik upt in 1 week and scan. Then 1 week lps tu 30/1 upt mkin pekat tp scan still takde nmpk apa doc ckp mgkin bleeding tu dah gugur kot. Esoknya jmpa doc lain. Upt pn pekat jg. Buat TVS scan kat situ wkt tu dh 5w 3d dah still tak nmpk apa2 lgsg dan bkn ectopic jg. Doc tak ambik Beta hcg sbb Doc srh dtg balik 2 weeks klu tak nmpk jg baru buat. Upt paling latest 7/1 tu sgt pekat. Ada sesiapa pernah mcm ni tak? Tak tau apa nak expect next appointment ni which is sepatutnya dah 7weeks ++

5w scan tak nampak
1 Balas

sebenarnya bawah 8-9w mmg takkan nampak apa2 selain rahim menebal. sbb tu ibu2 digalakkan utk scan pd waktu tersebut utk elakkan stress/kerisauan. takpe nanti 2 minggu dtg lg utk scan. Insha’Allah masa tu dah 9w ada nampak dah. kalau scan tak nampak juga & upt masih pekat, minta surat rujukan ke pakar.

1y ago

Allahuuu Alhamdulillah nasib sempat detect. ni rest elok2 ya. Insha’Allah ada next time. sy doakan😊