Awal trismeter yang stress..

Assalamualaikum nak tanya.. di awal kehamilan betul ke x boleh tido?? mak sedara sy cakap kat saya kalau tido siang just 45 minit je.. pastu selebihnya dia cakap kena lasak sikit.. banyak buat keja.. Bukan ke awal kehamilan kena banyak berehat dan trimster ke 2 dan ke 3 baru banyakkan begerak dan buat kerja??

23 Balas

awal² patutnya kena rehat sebab penat muntah etc n kandungan sangat fragile. nanti second trim boleh berjalan babymoon etc. third trim kena berjaga² tapi banyakkan exercise dan berjalan, cuma cepat penat la tapi buat semampu boleh je

Ikut bdn jg tu, mcm sy anak 1st mmg energy ok je, tp ank 2nd ni penat mmanjang, baring xsmstinya kta kena tido, just relaxkan bdn je..sb klu byk sgt tido siang nt xble pla tido mlm hahaha..

Trimester pertama la kena banyak rehat tambah klu ada alahan malam xboleh tido jadi cover balik waktu siang..xyah la dgr cakap mak sedara tu,kesannya pada diri kita ngan baby nanti..

masuk tlinga kiri..kuar tlinga kanan sis...1st trimester mmg laa kne bnyak rehat...kndungan pun bru lg kan...😑😑...apoo laa mak sdare tu...

tdur je .letih gila masa first trimester 😂. mgkin mak sdare awk risau rumah smua masak trabai . dlm fasa ni suami perlu mmbntu juge

Sepatutnya awal trimester la kene rehat lbh.sbb takut baby gugur.dah masuk trimester ke 2 dan ke 3 ok dah.kndungan dah kuat.

Sy awal2 dgn mabuk lg.. Pernah gugur lg.. Mmg tak la nk lasak2.. Awak buat tak tau je.. Badan kita.. Bukan badan die..

Saya tidoy je... Sebab memg badan tak larat nak gerak aktif.. Hehehe.. Peduli kan lah makcik tu.. Dia dengki tu hehehe

Suruh mak sedare tu mengandong lagi. Ade ke patut suh lasak lasak. Setiap perempuan badan xsame kuat

sy alhamdulillah awal kehamilan lasak dan xd alah smpai nk bsalin..dkt2 nk meletop jer bru rase penat nya