Okay tak susu ni..?

Assalamualaikum.. Nak tanya , ada tak yg pernah minum susu ni..? Sy skrang pregnant 13w.. Baru nak mula minum susu.. Sblum ni tak lalu nak minum susu..

Okay tak susu ni..?
91 Balas

Susu utk pregnancy memang manis, kalau ada risk utk GDM atau BMI lebih cuba elak susu ini. Risau baby besar atau kena GDM. Minum susu segar dan cont supplement yg dpt di Klinik pun dah elok.

saya masa ank 1st minum susu ni hari2..alhamdulillah hb cantik, tak ada rasa cramp sepanjang mengandung..tapi tulah nurse bising berat naik mendadak dlm seminggu..sbb susu ni manis

saya pon mnum anmum, berat days msa 8 weeks 78...skrg Dh 37 weeks 4 days 84..xsngkut gdm... xsemestinya sngkut klw mnum anmun ni, ada jekk Org kurus kna gdm time pregnant, mybe keturunan kot

Mnum ssu ni..then mnum air gula kne gdm tinggi 10.1..pastu stop mnum 2weeks..bt bsp alhamdulillah cntik xkne cnsume ubt atau insulin..just diet..baby sy pun bsar doct ckp msa scan

sy pnah mnum yg prisa vnila tk silp..1kli shri mnum..bb ad yg bilng spa2 mnum susu anmum bby besar..ank first bert 3.09kg..abis jaa sekotk tkar mnum dutchlady lowfat..tkut bby besr..heheheh

sy dulu suka vanilla . skrg sy suka coklat .. so far kandungan first sy dah nk masuk 22w and alhamdulillh setakat ni xde masalah lagi minum susu anmum ni .hihi ❤️

ramai nurse pesan kat sy xperlu minum susu yg mcm ni. lg better consume fresh milk (susu segar yg kotak tu). ada jugak yg dgr susu mcm ni buat baby jd besar. mungkin kot sbb manis

sya pun mnum ni..cause berat tmbng sya ttp mantain je..hrtu trun 0.2kg..tu la beli susu ni ..makan pun hmm..boleh la😂bnyk skit..dh 24weeks skrng bru ok skit slra sya mkn😶

Tak perlu. Susu macam ni manisssss. Takut sangkut masa nak cek gula nanti. Banyak kes dah. Minum fresh milk je macam farm fresh ke dutch lady ke helpful jugak.

4y ago

I see okay . Macam² pilihan dah ada sekarang kan. Hopefully helpful for tt. And semoga dipermudahkan journey preggy.

gudluck sis.. saya consume ni skrg tp xngam dgn tekak saya.. after minum, rasa mcm nk muntah je.. rasa loya.. pening.. saya skrg dah 15 weeks still xle minum susu.