baby tak nak minum susu

Assalamualaikum.. baby sy 4 bulan, minggu depan masuk 5 bulan, tapi skrang dia kurang minum susu. Nak bagi pun kena paksa. Dia minum susu dupro, sebelum ni takde masalah minum susu semua ok. Ada tak yg baby dia sama mcm ni? Kenapa ya?

6 Balas

Baby sy pun dah mcm xnak dupro, nie sy nak habiskan je dulu then nak tukar susu ducth baby semula.. Masa lahir sy bagi ducth baby sehingga 3 minggu yg lps tapi sy tukar dupro sbb mcm bkahak. Tapi sjk tukar dupro baby mmg kurang menyusu & selalu menolak.. Tulah nak habiskan dulu baru tukar semula.. Cz Dutch baby x pernah dia tolak, selalunya habis je Walaupun setiap 2jam sy buat msa tu.. Tapi bby campur susu bdn.. Cuma air susu bdn kurang tu yg campur dgn susu tepung..baby bru nak masuk 2 bln

sama mcm anak sy. 3 bln nak masuk 4 bulan (sebulan) dia xnak minum susu je. smpi ringan lah badannya. rupanya nak meniarap dah. org kata tu fasa2 baby nk ringankan badan utk tambah new skill mcm meniarap

hi skrng baby sis mcm mana, skrng anak I 5 bulan 5 hari sama tak nak minum susu..

Cuba tukar susu lain

tukar susu lain