Pampers untuk newborn

Assalamualaikum nak mtk pendapat momies yang ada pengalaman saya kurang berkemampuan jd plan nk pakaikan baby pampers jenama giant yang plastik hijau tu tp kawan ada yang bgithu tak elok sbb bahagian luar pampers giant tu plastik tkt celah kangkang baby melecet boleh tak momies suggestkan okey ke tak kalau tak okey saya suruh husb beli pampers yang jenama mahal sikit kalau okey takde prob saya pakai dlu yang jenama tu ada rezeki lebih baru tukar yang lain mtk tlg sgt ii ye momies

14 Balas

bg saya try la pakai lotus punya pampers, cute&care, utk daily and newborn sesuai sgt sbb kerap tukar kan. pampersnya elok, tk bocor and tkde nappy rash. saya pakai ni utk kt rumah je, kt luar baru pakai offspring. Tp saya try pakai pampers lotus tu bila keluar okay je, tk bocor, waktu malam tidur pun sampai esok baru tukar. harga rm25.99 kadang offer 24.99

wslm. blh try dulu sis. kalau newborn ni kan kejap² berak. jd kerap la juga tukar pampers. kalau rajin tukar pampers kurang risiko ruam,kecuali ada sesetengah bayi yg sensitif kulitnya. sy ni boleh juga dikatakan kurang berkemampuan,tp sy beli pampers huggies newborn,58pcs kalau tak silap harga dlm rm28 mcm tu la. tp sy selang seli pakaikan dgn lampin kain. biar jimat sedikit

Saya beli yg murah juga brand mikubi.. Takde la cepat bocor cuma kalau dah penuh sgt tak tukar2, mmg boleh bocor (kdg2 terlepas pandang kan).. Alhamdullilah la brand tu murah, ok, tak mudah bocor.. Saya beli bundle terus sbb harga mampu milik.. Boleh la try tengok,sy beli kat shopee je sbb review bagus2.

Baby saya newborn & S pakai Genki. Alhamdulillah tak pernah bocor & naik ruam. Sekarang size M guna molfix. Harga lebih kurang je. Molfix ni jenama yang murah tapi kualiti macam mahal. Try tengok official store kat lazada ataupu pergi baby expo untuk dapatkan harga combo murah.

Jenama giant tak silap sy mcm cpt bocor walaupun murah.. dlu slalu gakk try beli murah tp asik bocor mcm 2,3x keje plakk asik kene cuci tilam 😅 kalau awk btol nak jimat, awk bole je pakaikn pampers kain utk anak. Kene rajin cuci tu jela.

1y ago

Tq for info momies

Wslam. Awak try isi sample percuma bnyak link kat fb , ig . Klu pempes ni kena betul2 klu tak ngam ngn baby kesian dia melecet. Krim diaper pon awak kena standby tau kot2 punggung baby melecet atau sensitive kena sapu krim diaper

1y ago

Noted tq momies

1 paket pampers Giant tu pun dah dekat RM27. better beli brand Molfix, brand tu murah lebih kurang harga giant tu & ramai ckp bagus. ataupun brand Lotus yg brand Cute & Care. tu pun ramai ckp ok

1y ago

Tq momies

Sy request free sample dr drypers.. huggies.. merries n apa lg tah. Lupa dah. Pastu pampers momo house pon okay jugak. Murah n okay utk ank sy..

Huggies murah sis. Lembut n xmudah bocor. Baby saya dulu pakai drypers sekarang tukar huggies sbb huggies lagi lembut. Boleh try dulu

try survey dekat online shop. murah sikit. skg byk diapers yg brand murah2 xda jual kat pasaraya hya jual kat online je, mcm shopee.