Jenama Susu

Assalamualaikum Nak Bertanya.. Susu Jenama Ap Ye Yg Terbaik Untuk Preggy Mommy.. Terima Kasih atas perkongsian ?❤️

28 Balas

Enfamama. Suami saya ada study sikit² pasal ranking susu pilihan. 1. Mamil mama 2. EnfamamaA+ 3. Prisomum gold 4. Prenagen mommy 5. Anmum Materna 6. Similac Mom 7. Nestle Mom and Me So, saya try enfamama. He he he Tapi serius sedap dan tak muak. Bergantung pada diri masing² jgkkan. He he he. #justsharing 😁

Dr sy first pregnant smpi yg second ni sy minum enfamama perisa vanilla hanya susu ni yg msk tekak sy...n Alhamdulillah selama sy minum susu ni gula sy tk prnh naik sentiasa maintain je...bg sy ni adalah susu yg terbaik bg sy...mommy blh cuba susu enfamama...😊😊😊

5y ago

Ok mommy2 hrp2 enfamama serasi dgn mommy...s3lamat mencuba

Waalaikumsalam. Jenama apa pon tak kisah sis. Janji sis boleh telan. Time preggy ni ada makanan or minuman yang takleh masuk. Susu kotak pon boleh, susu tepung pon boleh selain susu ibu. Try & error. Sis try mintak sample susu ibu dulu. Tak membazir.

Karihome.. susu kambing asli siap acid folid and vitamins.. saya amalkan during pregnant, takde masalah cramp. Salah stu sbb minum susu kmbing abb perlu minum 2 kali je instead 4 kali susu lembu..sbb kalsium 2 gelas susu kambing = 4 gelas susu lembu..

5y ago

Wc btw

Saya cuma minum susu low fat brand Goodday yg kotak besar tu. And now sy minum Frisomum Gold dlm RM50 mcmtu. So far Alhamdulilah semua okay. Hb semua okay . Kdg 12 kdg 13 . Kkdg je makan obimin . Hehe

Susu kambing Lazz perisa kurma pun sedap, kalau takde alahan boleh laa cuba. Sambil tu saya consume Jus Mamariam since baby 3 month dalam peyut 😇

Sy mula2 cbe similac sbb harga murah 30+,,last nurse suruh stop sbb brt bdn naik mndadak,,so sy tukar enfamama,pun sama jugak bdn naik 3+kg

minum je susu biasa sis sbb susu ibu mngandung ni tggi gula walaupun kat packaging nya tulis low syugar tp bila minum terasa manis nya 😂

Sy boleh minum fresh milk jer or susu fernleaf...sbb susu ibu preggy nie kbnyakannye manis sgt, taleh nk telan...huhu

5y ago

Try la... sdp susu tu...huhu

Cri susu bukn untk sedp. Cri susu kurg gula , and tk smstnyaa kena minum susu ibu mgdg je. Nespry sgt okay