hb low

Assalamualaikum n slmt ptg mommy2 semua..sy tgh pregnant 8w..baru bukak buku pink..hb sy low..10.1..KK ada bagi zincofer..so smlm sblum tdo sy mkn ubat tu..tapi jdi pening..rasa mcm kpala ni bpusing2..??..pastu sy muntah..so nak tnya mommy2 semuaa..selain ubat tu ada lg x ubat lain yg ok?atau mommy2 amalkan pemakanan yg cmna utk tmbah darah?

60 Balas

Try bykkn consume kerang.jambu batu..

Makan kacang hijau kena rebus

Try consume virgin coconut oil

Try mkn zincofer dgn air oren

try obimin atau iberet

eberet pun ok naik hb

Obimin..

Iberet

Sy makan zincofer tak rasa apa 😅 macam makan folic acid.

wslm..obimin sis.... zincorfen mmg mual... sy mkn pun sekali ngn susu.. sy cuba telan die guna plain water mmg muntah lps tu.. awak try beli susu similac mom ok.. kawal hb...