ZincoferSupp

Assalamualaikum n hai semua.. nak bertanya, 1st checkup mse buka bku pink, nurse KK ade bg sy zincofer. HB sy okay ktenye. Tp saja nk try bg tnggikan HB, so dia bg zincofer. 23 Mac ni 2nd checkup, n zincofer tu sy x mampu nak makan setiap hari. mudah muntah lepas makan zincofer tu. akn ada effect apa² ke pd pembesaran baby kalau kite xmkn zincofer tu mcm y nurse suruh ? Terima kasih

1 Balas

Zincofer ada iron, folic acid, vitamin c etc. Kalau muntah, maksudnya semua tak masuk. Minta nurse tukar supplement lain.

2y ago

thanks..nnti nk inform nurse.. 😊