Bantu saya belajar counter kick si kecik. Jangan kecam hehe

Assalamualaikum mummy2 yang dikasihi selain... Now I dah masuk 26weeks 4days Alhamdulillah.. Sooo this morning, I check up kk then misi kata dah boleh start belajar kira tendang baby. I faham part dia kata tiap kali kick kena tick dalam kotak and cukupkan 10 kicks baru tulis masa dia. Tapi yg i tak faham what kind of kicks kita kena alert and catat? Bcs ada kala kita rasa dia haluih je kick dia ada kala dia punya kick tu mcm nak karate perut kerap kali so what if dia banyak kali kick at one time. Contoh 5 kali tendangan kuat at pukul 11.30pagi kena catat 5 kali tu ke? Atau pun kita consider tu cuma one time kick je? And kekadang baby stop kick between 1 2 ptg then sambung kick at 3ptg . Jadi kalau dia cukup 10 kicks kuat before kul 1 tak perlu catat lagi ke? Sebab kita should be pantau dia punya kekerapan kick dalam sehari kan ke mcm mana? Aduh guwe buntu bantuiin gue donk. Ekceli, I dah tengok tiktok, research google semua tapi i masih buntu hahaha mungkin i jd bengap sebb simptom kehamilan kot.

12 Balas

start kira dari pukul 9pagi.. kira kick yang kuat je..yang halus2 atau manja2 xperlu..kalau skali baby kick tu tp banyak kali dalam 1 masa..tu kira 1 je... 10 kick tu xboleh terlalu cepat atau terlalu lmbat sgt abis