Suami tak faham

Susah nya kalau hamil tp suami tak faham simptom² mabuk isteri. Tak masuk dapur, tak kemas rumah. Rasa isteri mcm satu bebanan pd suami. Sudahlah hati terlebih sensitive kdg pujuk diri sendiri. "Alah sikit je tu" rasa luluh hati bila dengar.. bila kita kata dia tak faham kita, dia sentap pula.. susahnya jadi isteri 😔

1 Balas

Masuk dapur & kemas rumah tu bukan tugas utama isteri. Tugas isteri cuma “melayan” suami. Kita kemas rumah sekali cuma untuk kurangkan beban dia. Tapi sebagai suami yang baik, dia patutnya tau apa tanggungjawab dia. Awak hantar lah info2 ilmu2 pasal ibu pregnant pada dia. Mana tau dia baca & terbukak hati. Dah try slow talk jugak tak?