Scan

Assalamualaikum mummy mummy semua. Nak tanya boleh tak ?Saya ada scan masa mula mula buat pengesahan hari itu, due date 22.02.2020 masa tu kandungan dalam 6 weeks lebih. Lepas tu saya buat buku pink dekat kk dan sepatuknya kandungan 9 weeks dan doktor scan kandungan baru 8 week, due date 02.03.2020. Tapi kalau ikutkan last saya period sepatuknya kandungan dah nak masuk 11 weeks, tapi takdi saya scan dekat klnik swasta kandungan baru 9weeks 1 days dan due date 03.03.2020. Saya sendiri pon tak tahu mana satu betul. Ada tak mummy mummy dekat sini tahu kenapa boleh jadi macam ini ? maaf kalau karangan saya ini terabur sedikit. ???

2 Balas

Itu perkara biasa puan, lagi2 kalau period tak teratur. Sebab ovulation is not exactly on day 14 macam tu. Each person berlainan sebab tu tarikh edd akan berbeza dan tak ikut tarikh last period. Dr akan buat redd mengikut saiz baby dalam rahim, itu lebih tepat 😁

5y ago

tu laaa.macam macam dah fikir maklumlah anak pertama takde pengalaman. terimaa kasih sebab kongsi ilmu dekat saya

Mmg xkan sama scan dgn kiraan lmp sis. Normal

5y ago

alhmdulilah, ingatkan tak normal. terimaa kasih tau sis