Doktor atau app asiaparent

Assalamualaikum nak tanya , jangkaan doktor dan app mana yang betul ? App - 14/1/2020 5w3d Date due - 12/9 /20 Lastperiod - 7/12/19 Check klnik 14/1/2020 - 5w3d Date due - 12/9/20 Lastperiod - “ Apa yang app check betul dengan doktor check tapi , 31/1 baru2 ni saya prgi klinik balik untu scan baby doktor melayu ckp kandungan dah 8w4d sedngkan dekat app baru nak masuk 7w6d .. mana 1 betul ya ? bila sya kira balik last period 1/12/19 tak sama dgn last period asal .. tapi date due dia ckp 12/9 dkt scan tulis 7/9 maaf cuma pening

19 Balas

saya due date lari sgt dgn calender, scan 20/9/2020 apps 11/9/2020 beza 9 hari and supposely dah 8week tapi scan 7w5d dr advice untuk dtg semula tgk perkembangan utk tentukan tarikh sebenar due.. sebab sy beza agk jauh 9 hari tu.. kalau setakat 2 hari its okay dr ckp.

Sama sy. Nurse kira due date 9/9/20 . Lepas tu doc ikut je date nurse skli scan, mesin scan tunjuk 7/9/20. Tp kalau ikut kiraan betul septutnya 9/9/20 . Hahaha doc pun pening.. Tpi doc kata xyah risau sehari dua lebih xpe. Yg penting baby sihat ibu pun sihat 😊😊

4y ago

Hehe okey tq 💕 semoga bby mbesar dgn sihat

Ikut scan sbb tu baby growth. Saya follow edd last period sampai la dh hujung2 lepas 30w ni makin lama makin awal edd. Tapi as long graph baby growth normal, nothing to worry. Beza seminggu dua dari tarikh last period awak is normal

Mcm kes saya lain pulak.. App due 30 august, last period 23hb 11 first day period..scan first time pattnyer dah 6 week jadi 4 weeks.. Scan second time 6w3d..third time 6 week.. Confius jgk mane satu nak ikut..

4y ago

😅 lagi pening

Sume tu kan jangkaan jer.. In shaa Allah bersalin around weeks tu gak melainkan bby premature.. jangkaan je kann.. rileks sis.. bukan beza sebulan dua.. klu yg tu mmg kena selidik abis2an

biasalahh tu sebab doktor akan ikut pembesaran bayi tu dapat week terlebih. tak ape asalkan ianya membesar dengan baik sempurna 😊

4y ago

Ohh kira ikut pada pembesaran baby ya .. insyaallah amin

Due date Sye ikut kt buku pink 7/6 Kt scan 5/6 Kt app 5/6 Tpi siap sedia awal je , asalkan baby sihat🌹

Mcm sy pun ada beza seminggu mcm tu doc kata normal. Jadi nak lebih tepat boleh tanya doc.

Ikut doc...doc boleh scan dan ukur ukuran janin tu....klu app tu xleh nk scan...

4y ago

Okeyy tq

ikut yg doc je.. sb doc akan ikut yg dia