Hi mummy2 nk tnya normal ke baby besar

Semalam pergi kk buat details scan n sepatutnye kandungan saya baru 29 weeks tpi size baby like baby 32weeks berat badan saya hb sya semua ok xde masalah n Alhamdulillah baby pon sehat normal cuma size baby besar n due date pon lari awal buka buku due date 9/9 tapi smalam dapat due date 17/8 awal sebulan kan 😫 ada ke mummy yg lain mcm sya ?? #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

saya pun baby bsr cketttt on 28w sptutnya plg berat 1kg jek but saya dpt 1.2kg and on 30w dpt 1.7kg.. tpi saya beranak 2 minggu awal sbb GDM.. yg mmg dh Di confirm kann lahhh on 38w.. due 27/8 so awal 2 minggu maybe 14/8.. but if dlm msa sebulan lebih nih Ada mslh ppe jdi maybe lebih awal dri itu.. maybe Akan jdi 37 or 36+.. but Setakat nih baby okay.. placenta liquor semua okay.. baby pun dibawah dah kepala.. cuma belum masuk jln jek.. tnya doc, doc ckp anak 1st normal 36w Kalo xmsuk jln jgk maybe 38w tuh czer lah.. but if semua okay.. 38w bersalin normal..

2y ago

Aaminn2 yaallah smoga urusan bersalin kite dipermudahkan aaminn