Bila boleh pergi kk??

Assalamualaikum mumies2 semua..saya firts prgnant .sya nk tnya 1/10 ritu saya buat utp alhamdullillah postif ,lepas positif tu mmg kna pergi kk .sbb suami saya dye dh buat appoinment dgn doktor 1/11 ni untk scan ,saya tkthu kandungan saya ni berpa week ..jdi boleh ke tk pergi kk wlau kita thu dh postif .

2 Balas

Kalau pergi kk tuk pengesahan kehamilan, drg akan buat ujian air kencing (upt) & ambil darah. Lpstu drg akan bagi tarikh temujanji untuk buka buku pink. Tapi kalau sis masih tertanya² , ada rezeki lebih nanti boleh bawa suami prgi scan dekat swasta ya. InsyaAllah klau bru 4w pun bleh nampak kantung sda. Btw saya priod x teratur ya, so saya trus prgi swasta ja tuk tengok usia kandungan & tarikh re edd 🥰

7mo ago

Tapi suami saya dh buat temujnji 1/11 ni..tpi saya nk pergi kk dlm masa terdekat ni tapi suami plak tkde cuti sbb saya firts prgnant ..sya nk thu kna buat apa mcm tu

Jap, saya tak faham. Awak dah ada appointment tapi awak taknak pergi KK sebab tak tahu berapa week. Itu ke maksud awak?

7mo ago

Last period 10/9