Bila boleh pergi kk??

Assalamualaikum mumies2 semua..saya firts prgnant .sya nk tnya 1/10 ritu saya buat utp alhamdullillah postif ,lepas positif tu mmg kna pergi kk .sbb suami saya dye dh buat appoinment dgn doktor 1/11 ni untk scan ,saya tkthu kandungan saya ni berpa week ..jdi boleh ke tk pergi kk wlau kita thu dh postif .

2 Balas

Kalau pergi kk tuk pengesahan kehamilan, drg akan buat ujian air kencing (upt) & ambil darah. Lpstu drg akan bagi tarikh temujanji untuk buka buku pink. Tapi kalau sis masih tertanya² , ada rezeki lebih nanti boleh bawa suami prgi scan dekat swasta ya. InsyaAllah klau bru 4w pun bleh nampak kantung sda. Btw saya priod x teratur ya, so saya trus prgi swasta ja tuk tengok usia kandungan & tarikh re edd 🥰

8mo ago

Tapi suami saya dh buat temujnji 1/11 ni..tpi saya nk pergi kk dlm masa terdekat ni tapi suami plak tkde cuti sbb saya firts prgnant ..sya nk thu kna buat apa mcm tu