upt postif tapi cyst

ade tak sini kena mcm ni.. upt positif tp bila pegi sacn, doktor kata takde baby tp ade cyst.. mmg cyst boleh buat upt postif ke????

19 Balas

Pengalaman saya.. Before ada baby..memang scan ada cyst 2x3cm macam tu..punya lh risau.. Takut tak dapat preggy.. Then.,scan balik.. Doc cakap cyst mengecut jd 1cm. Dan macam makin banyak.. Ada dua tiga ketul macam tu. Then.. Berpa weeks kemudian check upt..pastu.. Memang preggy.. Kadang2 macam cyst selalu ada before pregnant..tapi cyst tu hilang sendiri bila dh pregnant. Tak nampak lagi dah😊

Mungkin awal lagi. Saya masa 6w pergi scan tapi tak nampak apa cuma nampak cyst ja. Punya lah pikir macam2.. tapi masa 10w scan balik Alhamdulillah dah nampak baby. Taklama lepastu cyst kecut tapi Sampai sekarang saya pantang makan sbb takut cyst ada balik

Cyst x pasti boleh buat upt jadi positif or x. Tapi kalau fibroid, xkan buat upt +ve (pakar o&g gtau) . & kalau period, tapi upt +ve, itu memang pregnant.. Mungkin boleh jumpa doktor, g jer kk nak senang kan

salam nak tanya, positive tu samar² ke pekat ye?. haha saya pulak risau baru 6w belum scan lagi.. ibu² doakan saya ye semoga baby lah dlm perut ni , membesar dgn sempurna aminn.. ttc 1y4m

1y ago

Mcm mana perkembangan sis?

Ye bby insyallah ad tp tk nmpk lg tuh.... Sy dl 8w scan alhamdulillah kantung ad.. Bby ad tp ad cyts smpai 6bulan baru cyts ilang bby mmbsr dgn baik

Mungkin masih awal lg x nampak kantung baby..sbb sy pregnant masa awal2 scan mmg detect ada cyst.masa sy scan 7w..

Sy pun macam tu.. Doc pun pelik.. Buat upt positive. Tp bile scan takde baby.. Yg ade cyst.. Awak pun same ke

4y ago

Lepas tu ade kene refer hospital tak.. Lepas tu ape jd ye

Ada yg cakap simptom cyst sama seperti mengandung. Rasa mual mcm org mngandung tp tk mengandung.

Sy pernah baca, jika dlm rahim ada something, upt akan positif. Wallau'alam

sy scan Ada baby dgn cyst. Mula2 takut jugak. tapi bila kwn2 kata akan mengecut nt.

2y ago

hi . maaf bertanya , saya baru dapat tahu ada cyst , tapi saya kerap loya , muntah , ngidam , sakit kepala . memang macam tu ke bila ada cyst ? sampai bila ya , rasa tak larat sangat nak layan loya dan muntah . seminggu sebelum dapat tahu ada cyst , ada sedikit spotting . saya check upt -ve .