PERANAKAN JATUH

Assalamualaikum momy semua,, saya nak tanye ada tak momy2 yg pernah mengalami situasi mcm sya,, peranakan jatuh?? ada tak cara untuk naikkan peranakan?

23 Balas

sy pernah berurut bulan 4 yg lepas, bidan angkat peranakan. sbb sy buat kerja angkat kotak² berat. Alhamdulillah lepas berurut terus lekat. Mak sy pulak peranakan jatuh lepas dia dah umur 40++. Kena buat operation untuk angkat balik peranakan tu, sbb dia lupa kalut pergi angkat periuk nasik kawah tu, periuk yg ada isi. terus rasa mcm something jatuh dlm perut. G hospital cek peranakan jatuh teruk. nasiblah anak dia dh 3 waktu tu. so jgnlah angkat benda² berat ye.. sgt bahaya.

Slalu nye kalau saya bwk berurut dekat bidan sis..saya rahim yg sensitif dan kerap jatuh peranakan masa tak mengandung mahupun masa mengandung..bidan yg bepengalaman boleh urut naik kan rahim kita..tp kalau dalam situasi masih dalam pantang biasa nye bidan x urut kuat..jgn angkat yg berat2 dulu sis..

4y ago

sis...masa mengandung sis pernah mengalami peranakan jatuh ke? apa yg sis buat... saya sedang mengalaminya sekarang dan sedang mengadung 21 minggu

Sy pon kena hri tu sblm kahwin. Suka duduk mencangkung 😂😅 Risau sgt, sy cri tukang urut indo. Alhamdulillah dh naik balik. Tp masa urut bg naik tu, sakit dia. Pehhh meraung jgk sy time tu😂

5y ago

Tp sy skrg dlm pntng,,​bru 15hri brpntng,, ritu dh urut,, rmai ckp tukang urut tu slh urut 😭

Sy before pregnant peranakan jatuh 3x ngurut dengan bidan baru peranakan sy naik elok, n alhamdulillah lekat 🥰, sy makan folic acid jugak utk kuatkan rahim

5y ago

Dalam pantang pon boleh urut ,kalau sis xyakin dgn tukang urut tu cari tukang urut lain, urut utk naikkan peranakan khas utk yg berpantang

Boleh jugak buat urut kampung dgn bidan , kemut , lagi satu kaki kat atas punggung dekat dinding macam huruf L pon boleh jugak

sia pun pernah peranakan jatuh..dah berurut sbyk 4kali...dan selama 4taun mencoba akhir nya dah sangkut 😊🙏🏻

Pernah gak peranakan jatuh...sampi nk jln pon xlarat...alhamdullilh lps berurut terus lekat..😊

Rajin2 jg bt senaman kegel. Ada video senaman cara naikkan peranakan. Tp sbpum tu sis pegi ber urut dlu.

Sy.. baru semalam mengurut utk naikkan peranakan . Alhamdulillah okay setakat ni

kne rajin berurut sis..jgn angkat brg berat even sis rasa brg tu x berat😅