peranakan jatuh

hiii nak tanye boleh ke scan untuk tahu peranakan jatuh atau tidak atau perlu jumpe bidan urut?

4 Balas

peranakan jatuh bila sis rasa xselesa bahagian rahim...kencing kuantiti sikit2 dgn kerap...bahagian kmaluan tidak trtutup rapat dn rasa mcm trbuka/dari ats hngga bawah...lepas tu, bila sis tekan2 bawah pusat tu rasa sakit...klau masih awal xda apa2 trsembul kluar, sis bole bersenam kegel dulu...klau rasa dh gatal dn xtahan, prgi hosp dlu cek kesihatan...kalau memang rahim jatuh, sis bole berurut...

3y ago

lagi satu tips dripd dktor puan..sis masukkan satu/dua jari ke dalam rahim seperti meruang..jika dalam 1cm msuk tu, rasa ada ketulan yg sama sperti anak tekak...itu 80% maksudnya peranakan jatuh...tpi slagi xtrsmbul keluar xbhaya laa, cma gatal/sakit ari2 dn sakit y lain...caranya, kena bnyk senaman kegel,berurut dan jgn minum manis2...p/s : meruang adalah tidak baik, buat ini hnya untk cek shaja klau rasa pranakan jatuh atau x...

jgn pandai pandai utk jumpa bidan urut, elok untuk scan dan dpt nasihat doktor. kdg bidan ni ckp je urut dah elok tp bila scan masih jatuh peranakan tu.

tanda peranakan jatuh. sakit tumit kaki,sakit ketika bersama suami. cri tukang urut yg sesuai utk berurut.

surah bidan je urut...bidan dia tahu kalau peranakan jatuh ..