Makan Sotong

Assalamualaikum Momy... Saya skrg preg week6, td mse mkn sotong, xpeke? Risaula

17 Balas

dulu masa sy awal2 pregnant ada kwn tu bgtau jgn makan sotong nnti takut uri melekat atau tersangkut..adoi last2 tgok statement dr imelda kat fb bole je makan seafood asalkan xberlebihan n xmentah atau elergic 🤣🤣😅

Alhamdulillah... Risau, sbb ni first baby jd xtau sgt... Bca article byk kata xley mkn seafood

Blh je mkn seafood, xde mslh..yg xblh mknn yg mentah/ separuh masak..

Serius xphm..npe sis nk rsau..?? Dh mkn pn kn...😐

In shaa Allah semua ok sis.. melainkan sis mmg allergik sotong..

Xde masalah pun kecuali sis mmg ad allergic dgn sotong

Boleh je makan asalkan awak sendiri Tak allergic dgn seafood

rasanya takda apa apa . asal ambik dalam kuantiti sederhana. 😊

5y ago

Terima kasih😘

Kenapa sis... ada masalah ke mkn sotong. 😅

Blh je.... Yg penting di masak dgn sempurna