Balik Kampung 😍

Assalamualaikum mommy semua. Saya nak tanya, kalau kita baru 6-7 weeks boleh ke naik kereta untuk balik kampung? Sebab saya ada baca, tak elok berjalan jauh masa trimester pertama. Jadi risau la pulak hmm. Perjalanan KL - Kelantan - Kedah.

9 Balas

Sebenarnya atas body masing2 je. Ada org ok je..blh lasak2. Ada org xblh lasak sgt. Nasihat sy, klu ni first pregnancy sis, better berjaga2 la dlu. Klu nk jalan jauh kena selalu berhenti rehat 2 jam sekali. Elakkan lalu jalan yg xelok, lubang2 semua tu. Sy dlu first pregnancy xberingat duk bonceng moto dgn husband kesana sini wlupun ada kawan pesan elakkan naik moto sebelum 4 bln. Last2 gugur masa 10w. Pregnancy kali ni sy haramkan diri naik moto huhu. Alhamdulillah skrg tggu masa je ni.