ECV (External cephalic version)

Assalamualaikum mommy semua.. sapa pernah buat ECV boleh share pengalaman korang? Saya selasa ni kena g HSA tuk buat ECV tp rasa takut2.. and lg satu kena prepare ape je yea?

1 Balas

wsalam wbt....sy pnh buat ecv .tp ms sblm bersalin... doc buatkan ecv dlu baru proceed tuk bersalin czer..mcm nak kata ms ecv tu sakit..sy kurang psti rsnya depends pd doc kut..ada kata tak sakit taw2 dh siap buat ecv..mcm sy rs mcm sakit sikit sbb doc yg buat tuk sy tu ms pusing kuat sgt😅✌🏻tapi sekejap jela rs mcm senak.

1y ago

Okay terima kasih awak ..