Ber... serah pada Allah

Assalamualaikum.. Saya sekarang mengadung dah 9 bulan 2 hari.. 24hb doktor akan buat ECV (External cephalic version).. Sebab bayi saya songsang sampai sekarang.. Ini anak ke 2 saya.. Doktor bagitahu kena buat ECV sebab anak no 1 saya pernah bersalin normal.. So yang merisaukan saya tentang bayi saya semoga dia selamat.. Doktor cakap ini risiko tinggi.. Kalau tak berjaya untuk ECV saya akan bersalin awal dengan Emercgy Operation..Due saya 15/4... Saya nak bayi saya selamat.. Ini pengalaman pertama saya.. Saya minta bagi yang menbaca post saya ini.. Mendoakan yang terbaik untuk kami ber2.. Dan saya mendoakan agar kamu semua juga selamat dan diperlihara dari segala penyakit yang merbahaya.. Aminnn

32 Balas

Semoga Allah memberikan rezeki kepada sis untuk bersalin secara normal. Jika Allah menetapkan sebaliknya, semoga sis berjaya bersalin dengan selamat & anak sihat walafiat bersama ibunya. Aaamiinn3 ya Allah. Jangan putus asa sis, jika sis tak bersalin lagi. Sy pernah terbaca yg ada sorang mommy ni, dia memang akan bersalin secara czer disebabkan bayi songsang. Tapi keajaiban Allah mengatasi semuanya. Dia berjaya lahirkan anak dia secara normal. Last minute baby pusing.

Semoga dipermudahkan.... Sy baru je selesai buat ecv utk pusingkan kepala baby ke bwah Alhamdulillah berjaya... Sy admit ward 16/3 ND doc buat ecv pd 17/3 tp mlm 16/3 Jam 4am kena start berpuasa laaa... Inshaallah semoga dipermudahkan utk awak gak.... Due date sy 5/4 skrg just waiting bile baby nak kuar..... 🤗

4y ago

Sakit ke sis prosedur ECV tu? Sy pon baby tak duduk betul ni, dah 35 weeks. Sy baby melintang. Kepala di perut kanan sy, kaki di kiri perut sy. Anak first ni, rasa risau Allah je tahu. Semoga ada rezeki sy nak merasa bersalin normal. Aaamiinn ya rabbal alaminn.

Semoga urusan puan dipermudahkan Allah. Berdebar saya, saya scan 36w pun bayi breech. Next week scan sekali lg. Saya kene warde 6 april ni dah. To be deliver on 6 april sbb ada darah tinggi dan obesiti.

Semoga dipermudahkan,bby sy pun sonsang..tp doc ckp awal lg..mungkin dia akan pusing semula,byk2 bersujud ckp dgn baby..semoga segalanya dipermudahkan..ibu & baby selamat..

Saya doakan moga sis Dan baby sihat walafiat... Kerap cakap kat baby sis, try pujuk dia lagi juga kerap doa Dan zikir.. Semoga semua urusan sis dipermudahkan... Amin...

Sama la kita, sy pon akan buat ECV 23/03 nie bersamaan 37 weeks.. Harap2 segalanya d permudahkan , 38 weeks kena serah diri sdh d hospital

4y ago

Sy serah diri 38 weeks sebab GDM on ubat.. Harap2 urusan awk dpermudahkan.. Klu baby still breech, dr akan bgi kita 2 pilihan samaada nak try ECV / proceed caeser then dorg akan bgi tarikh.

sis sya pun bayi songsang tunggu nk jumpa pakar o&g 24hb nih , tatau la ap keputusan , tpi due date kita dkat² , sy 16/4 skrang 36minggu1hari

Semoga baby dan ibu selamat Cuba sis sujud agak lama in shaa ALLAH baby bepusing sebab ipar saya pun pernah begitu dan berdoa

Aamiin. Smoga sis n baby sis shat dan dpmudahkan segala urusan sis. Byknn bdoa dan bzikir. Smoga Allah merahmati dan dlindungi. Aamiin

Aminn.. In shaa Allah.. Semoga puan dan bby dikurniakan kesihatan yg baik dan dipermudahkan segala urusannya nanti.. Aminn.. 🌹