Pregnant tapi period ?

Assalamualaikum mommy semua . Nak tanya , ada tak mommy2 yg pernah pregnant tapi period ? Memang sebelum ni doctor dah ckp saya maybe threanted misscariage or missed misscariage. Saya selalu keluar spotting tapi tak byk . Isnin lepas jumpa doctor sebab risau keluar spotting penuh panty lepastu doctor scan tak jumpa heartbeat baby . Tapi 2minggu sebelum tu ada heartbeat , tapi kantung pulak tak cantik . Doctor bg mc 5hari . Ahad smlm saya kerja , then keluar bleeding byk sgt , tapi warna coklat and mcm gelap hitam . Doctor ckp tu darah kotor yg lama . Maybe dah nk gugur sebab selalu bleeding . Bila doctor scan , kantung baby still kat atas . Doctor tgok scan sebelum2 ni memang ada ketulan darah kotor kat dinding rahim . Heartbeat still xjumpa . So doctor ckp la , biasa nya mcm ni kalau baby hidup maybe dia special . Xsempurna . Dia tanya nak buat d&c ke nak dia turun sendiri . Saya jawab biarkan dulu, bagi dia turun sendiri . Start smlm saya bleeding mcm org period . Keluar darah fresh campur lendir2 . Siap pakai pad period. Nak kata gugur , xjumpa lagi seketul darah . Mak saya cerita masa pregnant kan saya dulu dia period mcm biasa and tak tahu tgh pregnant kan saya . Masuk bulan ke 4 , dia rasa mcm ade gerak2 dlm perut dia then cek , pregnant ! Mak mertua pon gitu period masa pregnantkan suami . Terima kasih sudi baca panjang lebar . Doakan baby saya selamat dan sihat sempurna .

10 Balas

Oh..mak sy pn pnh dlu bgtw dkt sy ms sy preggy dlu..ada spruh org dia akn peknen dan period mcm slalu dia dtg bulan... Mebi sis mcmtu kut... Sbb dlu sy awl2 preggy je de spot drh...pastu naik bpe bln selepas tu..dh ok dh..no spotting ...pape jg dri sis bebaik ea..jgn lasak2 sgt... May Allah alwyz bless u.aamiin

Klu bunting harimau sya rasa x la byk.. Sbb pnh dgr jgak org ckp tp hanya spot2 je.. Tp sis nie ckp bleding sgt.. Btw sis.. Byk2 sabar... Don wrry.. Kun fa ya kun.. Semua kuasa Allahh...

Saya pun mcm awk, selalu spotting, strt smlm keluar drh wrna hitam, hri ni keluar ketul2,tp xde rse sakit ap2,tp scan mggu lps mmg kantung x cantik doktor bgtau,

Semoga d permudahkn sis..sy dlu pn awl pregnant msti ad spot darah.. alhamdulillah smpi brslin ok semua...Saba byk2 ye

ade jgk dgar org dlu² kate.. klu pregnant tp period.. org pgil bunting harimau.. akak sy pnah alami..

5y ago

pregnant tp priod.. check upt dble line..

mungkin faktor genetik . kita tak tahu . semiga Allah permudahkan urusan puan dan baby

xde istilah period masa preggy tp tu bleeding sis bezanya teruk @ x jer

Waalaikumsalam.. Sis ad rase mcm denyutan nadi dlm perot x?

5y ago

Sy da 14week , bile letak tgn kat perut terasa ade nadi , tpi skjp je pastu hilang n beralih tmpt lain pulak..nk tanya tu nadi perut kite atau bby dlm tu ?

awak positif ya. doa baik2 selalu berzikir

F