Pregnant tapi period ?

Assalamualaikum mommy semua . Nak tanya , ada tak mommy2 yg pernah pregnant tapi period ? Memang sebelum ni doctor dah ckp saya maybe threanted misscariage or missed misscariage. Saya selalu keluar spotting tapi tak byk . Isnin lepas jumpa doctor sebab risau keluar spotting penuh panty lepastu doctor scan tak jumpa heartbeat baby . Tapi 2minggu sebelum tu ada heartbeat , tapi kantung pulak tak cantik . Doctor bg mc 5hari . Ahad smlm saya kerja , then keluar bleeding byk sgt , tapi warna coklat and mcm gelap hitam . Doctor ckp tu darah kotor yg lama . Maybe dah nk gugur sebab selalu bleeding . Bila doctor scan , kantung baby still kat atas . Doctor tgok scan sebelum2 ni memang ada ketulan darah kotor kat dinding rahim . Heartbeat still xjumpa . So doctor ckp la , biasa nya mcm ni kalau baby hidup maybe dia special . Xsempurna . Dia tanya nak buat d&c ke nak dia turun sendiri . Saya jawab biarkan dulu, bagi dia turun sendiri . Start smlm saya bleeding mcm org period . Keluar darah fresh campur lendir2 . Siap pakai pad period. Nak kata gugur , xjumpa lagi seketul darah . Mak saya cerita masa pregnant kan saya dulu dia period mcm biasa and tak tahu tgh pregnant kan saya . Masuk bulan ke 4 , dia rasa mcm ade gerak2 dlm perut dia then cek , pregnant ! Mak mertua pon gitu period masa pregnantkan suami . Terima kasih sudi baca panjang lebar . Doakan baby saya selamat dan sihat sempurna .

10 Balas

Semoga d permudahkn sis..sy dlu pn awl pregnant msti ad spot darah.. alhamdulillah smpi brslin ok semua...Saba byk2 ye