Apa Perlu Buat ? Bleeding .

Assalamualaikum mommy2 . 6bulan sebelum ni mcm2 terjadi . Masa bulan puasa , saya lmbt dtg period. Cek upt, samar2. Selang 2minggu, turun darah. 14hari baru darah kering. Lepastu xde dtg period lagi, awal bulan 7, saya cek upt naik double line terang. Dlm 2minggu lepastu keluar spotting coklat, dah jumpa doc dah mkn ubt kuatkan rahim, dah injection. 30/7 gugur di emergency HSA. Saya berpantang selama 2minggu . Pada 25/8 saya dtg period semula, bersih pada 2/9. Tapi 8/9 ada keluar darah warna period tapi cair . 3hari lepastu berhenti. Lepastu awal bulan 10 saya cek upt naik double line lagi . Hujung bulan 10 saye buat buku di kk . Bermula 4/11 haritu ade keluar spotting pink light, brown light . Dah pegi kk , doctor scan nmpk kantung je . Dia bg 2w appt. Start smlm keluar warna meroon . Terus pegi emergency . Jumpa doctor , dia scan ckp kantung besar dlm 5w+, cek bukaan rahim masih tertutup . Dia ckp kandungan selamat jgn risau . Bg surat refer jumpa pakar harini . So saye pegi la pagi td , bila nama dipanggil , dia bg tarikh 18/11 untuk jumpa doctor pakar . Saya tanya nurse , habistu saya bleeding ni nk buat mcm mana ? Dia jwb prosuder jumpa doctor pakar 2w , dia bg awal 1w . Setakat ni pakai pad je ,nanti dia turun sendiri. kalau byk dan sakit pegi emergency , cuci . Ada tak ibu ibu yg mcm saya , bleeding teruk tapi kandungan selamat ? Saya asyik pikir smpai termimpi2 .

2 Balas

Buat masa sekarang cuba bedrest..baring je..jangan stress.jika ada dupaston makan.

teruk ke bleeding awk??pnuh satu pad?

4y ago

Ntah laa . Sebab xde sakit perut . Cume bleeding je .