Berat badan naik

Assalamualaikum mommy semua, boleh komen pasal kenaikan berat badan mendadak x? Sy 1st pregnant. Skang dh 33w.. ada GDM.. berat Sy naik mendadak 2.3kg kurang dlm sebulan ni.. padahal Sy kurang selera mkn.. mkn pun sikit2 jek biasanya mmg tolak ke suami la utk habiskan makanan tu.. berat badan tu naik sbb kan pemakanan ke faktor lain ye? Cam mana nk turun kn berat badan? Kene diet mcm org biasa ke? Aduhhh.. risau hujung bulan ni kene bebel dgn misi/nurse 😅😅..

3 Balas

saya pun ada GDM.. haritu tiba2 naik mnddak.. nasib tk kna marah.. pdhal mkn sikit2 tp mgkin kerap.. sbb 7 buln dh mula cepat lpar..

9mo ago

mungkin kot sbb mkn kerap.. pantang lapar 😅