berat badan naik mendadak

pernah tak berat badan naik mendadak walau pun slama checkup kt kkm brt bdn naik turun tpi kli ni naik..sy rse down sbb sblum ni sy alami alhan yang kuat and lnsung tk dpt mkn dgn btul bila berat badan turun naik nurse marah sbb sy ckp sy tk ade selera makan..kalau mkn je muntah evn dh 7 bulan..ni bila dh blh mkn berat bdn naik dia marah jugk ktenya kalau naik mendadak lagi kema minum air gula buat yang ketiga kali😭..stress lah turun salah naik salah..rse dh tnk g kkm dh..kita bru je smngt nk mkn sbb nnti pantng dh tk leh nk mkn hurm

2 Balas

ye sis. dalam buku pink ada suggestion berapa kg yg ibu perlu tambah sepanjang pregnant ni. sebab tu bila berat turun atau naik mendadak, mmg nurse risau sebab boleh effect baby dan ibu.

Yg sy plak berat tak naik😭