Berat badan naik mendadak

Hi, sy dh 7 month plus, ay perasan dlm masa sebulan ni from last checkup berat naik mendadak sgt. Sy makan portion semua mcm biasa even air manis pun tk mnum selalu. Sbb nurse dah pesan berat tkboleh naik byk. Risau la kene bebel dgn nurse nanti. Normal ke berat naik mendadak?

3 Balas

Sy buka buku 38kg..sekarang da 36weeks 53kg..😆😆naik 15kg..tapi doktor cek2 smua...smua ok ja...sb sy sndri ja perasaan badan berisi suda sejak ank ke 2 ni😆😆

Saya punya berat badan pun naik mendadak jugak. Baru 5 bulan dah naik 7kg tapi so far ni nurse tak bising lagi.

Banyakkan makan buah, sayur & minum susu, sis. Susu tu biar tanpa gula, kurangkan makan nasi