tanda2 mengandung

Assalamualaikum mommy semua.. boleh bagitahu tak tanda2 preggy sebelum korang disah mengandung? TTC

87 Balas

Mase tu rase mcm senggugut tp xde darah.. kdg2 breast rase sakit sgt mcm nk period.. cepat letih.. cepat lapar.. kdg2 perut rase berangin sgt Sb sy selalu sendawa angin.. malas masak.. 😂 nk tgok kuali pn xlalu dh..

5y ago

Sy pulak xsgka Sb sehari sebelum raya arytu sy gugur.. keluar darah same mcm kite period biase.. cek mmg dh negatif.. g klinik mmg xde ape2 isi kat dlm.. lepas habis period tu sy amik balik asid folic.. xsgka sebulan lepas tu ad lg.. cek upt Smpai bkali2.. sumenye +ve.. skrg nie dh 7mgu lebih.. 😂 nk g klinik pn takut Sb xnk mgharap sgt.. kdg2 rase mcm xpcaye..

kalau sy..sblm dpt tau pregnant tu sy tiba2 x suka dgn ayam tp sy mkn kambing bakar sbb sy bkn minat sgt dgn kambing..lps dpt tau pregnant tu mula la mual,penat,sensitif dgn bau,breast skt,mkn kdg ok kdg x..

Sy time first2 xthu tu bdn jdi cepat penat. Balik kerja tido je. Mlm2 suhu bdn naik mcm org demam panas. Bila pagi ok je.. 3hari cmtu bru tgrk hti nk cek upt. Skali double line.. Trus lpstu xde dmam dh

Lewat dtg bulan .. lepas tu cek prgnntcy test naik 2 line .. tapi masa tu xsedap bdn dah..pingul sakit..buah dada sakit,perut krem .. tapi xda muntah2..slera mkn bkn main lagi.. sy baru 7minggu ..

Suhu badan tinggi. Bila sentuh, mmg rasa bahang. Breast sakit. Perut rase tegang. Xselesa. Mual2 petang hari. Tp xmuntah. Bdan penat tu biasa. Sbb kita bekerja. Nk xnk, larat xlarat, kene keje😂

Waalaikumsalam mommy 😊... kalau sy pula, tanda2nya rasa lemas2 badan, rasa malas.. sma ja rasa mcm nak period... perut cramp... memilih makan, x brpa nak selera makan... cepat lesu...

husband bukak aircond dia dh sejuk tp saya panas sampai peluh2 😂 lepastu tak makan ikan keli tiba2 teringin nk mkn. dkt situ dh syak preg tp biar dulu smpai late period. hati cepat sensetif.

Demam+selsema..tngok org mkn tu..nk mkn tu..bila org mkn yg ni..nk yg ni jugak😅..dh tu..mak cakp..pelik btul perangai..msti berisi nii..lpas mak tegur baru test upt..alhamdulillah..+ve😊

Sakit ari2 mcm sengugut..Salu sedawa...Lewat period 2hari dh check +...Sbb saya bila waktu subur salu sakit sebelah kanan..Lepas 14hari dr tarikh subur tue da bleh check klu xdtg period

Wkumsalam...tanda disahkn mengandung sy pening2 selama 7 hari....ingtkn punca nk period....tp x ad period...late selama 10 hari trus cek upt test ...alhamdulillah double line....