tanda2 mengandung

Assalamualaikum mommy semua.. boleh bagitahu tak tanda2 preggy sebelum korang disah mengandung? TTC

87 Balas

Utk yg period teratur mudah nak detect..period lewat 1hr je da tau 100% mengandung huhu..utk yg irregular period selalunya boleh detect 2w selepas tarikh habis period

Kalau saya skrang ni dh 5week, tanda2 saya, sy cpt penat, muntah muntah, sakit kepala, kram kt perut mcm org nak period tpi x period pon, breast denyut2 ..huhu 😆

Bdan akan rsa lemas nak limpang jak,nak tdo cpat rsa lesu..payu darah sakit jdi padat ada org akam demam juga..sya lwat smggu period trus rsa lesu dn payu dara rsa skit..

Byk mkn, tetibe tgh mkn rse nk muntah, perut tetibe buncit lain mcm. Tp lps seminggu dpt tau pregnant, terus hilang selera plus loya plus sakit kepala😂.

Sya dulu..benda pertama takda datang haid..pastu hidu makanan rasa mual..tapi tak muntah la..cepat letih,,bingung..tapi sya dulu kerap sakit kepala..

Kerap buang air kecik. .sgt kerap. .lpas tu ada ahli farmasi tmpt saya kje dia ckp awak nyh maybe pregy kot. .esok pg nye saya cek upt tgk positiv. .

Sy sblm check upt, gusi bengkak.. Demam selsema teruk.. Xleh bau yg kuat2.. Lps tu bru igt period dh lwt. Check, terus double line.. Alhamdulillah

Xde tnda ape2 kt bdan sndri..cumenye ank sulong yg dah brumur 6thun prngai jd lain, mnje..mdah touching..last2 suami suh cek upt..positif.😂

Saya suka tidor..lepas dhuha ja mesti nak lali ja mata..suka minum air ais..manis2..pedas2..masam2 tu xkisah sgt memg suka makan..huhuh

Asik nk g buang air je..badn on bahng je..xdemm..air liur bnyk..bdn berangin..lemah..pingg punggung xselse duk lme pnas bring panas..