Keluar lendir merah 37 minggu

Assalamualaikum mommy. Pg td sy start perasan ada lendir merah keluar. Sampai sekarang pun masih ada yg keluar bila tiap kali cuci masa kencing. Saya cuba pantau pergerakan baby hari nie, pagi dan tengahari ada jgk gerak2. Cuma ptg nie gerak kurang sikit. Perlu ke sy terus ke hospital utk check? Tanda2 contraction pun xda lagi cuma bila kerap jalan akan rasa tajam2 sikit dekat bawah. Tapi bila duduk atau relax, rasa tajam tu akan hilang. Saya first mom, jadi xda pengalaman lagi. Update: Alhamdulillah dah selamat bersalin pada 17/3 jam 7.51ptg. Pagi 17/3 tu masa sahur perasan bleeding byk dengan fresh blood, bukan lendir tp cair2. Terus pergi hospital terdekat jam 5pg, dan doktor check xda bukaan lagi dan mmg bleeding nk melahirkan cuma xda kontraksi dan bukaan. Doktor refer hospital besar sbb sana ada pakar dan sampai sana check bukaan dah 4cm. Doktor tnya nk bersalin terus ke x sbb usia baby dah ngam2, dan sy amik keputusan nk bersalin terus la sbb mls ulang alik. Jadi hari tersebut jgk doktor pecahkan air ketuban, tp terpaksa drip ubat sbb bukaan masih 4cm. Nak xnk kena la tahan sakit drip tu dr tghri sampai ke ptg. Lg2 ctg asyik kena pnjg2 sbb bby sllu tidur. Akhirnya keluar la jam 7.51ptg tu boy dgn berat 3.3kg. Btw sy gdm on diet. Sebab xda kontraksi, jadi xsempat2 la kita nk exercise utk cepatkan bukaan, lagi2 mmg terus masuk labour room.

5 Balas

Nurse kan dah pesan. Asal ada pendarahan jee terus ke pac. Tak perlu tanya kat sini dah

kalau ada keluar lendir merah tu, boleh jadi tanda nak bersalin. better ke pac terus.

cepat ke PAC.jgn tunggu,puan.

segera ke hospital..

Yes please