Due date 26sept2022 tp baby dh lahir 11sept2022(37week,5day)

Baby lahir dengan berat 3.37kg, secara normal...mula perasan tanda dh nak besalin 7hb sept, kluar spotting darah+lendir..trus rush pegi hospital sbb xda pengalaman+ank sulung...doc check bukaan dh 1cm..doc sarankan selagi xda contraction kuat,diorg x boleh buat apa2 sbb bukaan rahim bergantung pd contraction..then 3hari lpstu contraction+baby mengeras mkin kerap..10hb seharian x boleh tido+ xda selera makan sbb menahan sakit contraction..trus ajak husb ke hospital the doc check bukaan dh 4cm+dinding laluan dh menipis(doc cakap kmungkinan boleh besalin hritu jgak)..warded pkl 10mlm, pkl 1pagi bukaan dh 6cm, trus msuk labor room..pkl 3 pg dh selamat bersalin scara normal..tp kna stay kt labor room dlu untk pemantauan..pkl 7pg bru settle jahit dan cuci rahim...seharian x tido trus tingtong rasa kepala+ rasa nk pitam#firstmom #firstbaby

1 Balas

memang semua ibu rasa mcm tu ,saya tdo selalu terkejut sbb sakit kena jahit 😭apa2 pon tahniah sis dan selamat berpantang😊