Anak kedua

Assalamualaikum mommies..nak tnye..ari ni sy bru dpt tahu yg sy mengandung kali kedua..anak pertama baru saja cecah umur 1 tahun..sy mmg plan dgn suami utk dpt ank rapat utk 2 org lepas tu sy akan ambil perancang 3 tahun rehat...sy nk tnye..anak sulung masih menyusu badan..dan boleh ke awal kehamilan sy menyusu kan anak..atau kene putuskan susu..dan mcm.mne nk putus kan susu sbb sy new mother..tq

Anak kedua
1 Balas

hi sis, klu emosi dan fizikal sis rasa okay, xde mslh utk sis teruskan pnyusuan.. tapi klu sis rasa beremosi, kerap marah2 anak and suami, rasa rimas dgn org skeliling sebaiknya sis brhentikan anak mnyusu.. cara nak brhentikan anka mnyusu tu mmg seksa sikit.. sy buh sirap or gincu jek kat nipples, pastu ckap sy sakit, smbil buat muka sedih, terus anak sy xnak dah sbb geli, tpi anka sy tu dh umur 2tahun lebih pun time tu.. klu anak sis umur 1tahun tu x taulah dia paham ke x..😂 atau mgkin boleh guna ubt gg or garam sapu tepi nipples, bila dia rasa xsedap biasanya dia xnak dah..😅 standby jela botol susu, mmg akan meragam dlm smggu dua lepas tu bru dia akan oke..harap sis and suami tabah..😘