Makan pill/cucuk perancang atau rancang sendiri??

Hi mommie's , sorry sy nak tanya soalan sikit 🥺sy ni sebenarnya tk ada pengalaman cucuk ubat perancang/makan pill perancang..aftr bersalin ank sulung sy tk ada ambil apa2 ubat perancang, sy and husb rancang sendiri, skg anak sulung dh masuk 4thun bru sy bersalinkn yg bby no.2..lepastuh skg ni sy bf kan bby no.2, sy tkut nk ambil any ubat perancang sbb ada yg ckp akn ganggu susu badan, lepastuh berat badan naik mendadak 😢, mommie's ada any idea tk?? #ingintahu

2 Balas

saya bersalin anak pertama terus ambil perancang depo sebab czer. masih menyusukan anak sampai dia dah setahun setengah ni. takde naik berat, takde jerawat, period pun takde sampai skrg. tu untuk saya la. mungkin badan saya sesuai dgn depo

7mo ago

Tq fr sharing sis ❤️

sy brsalin awl bln 9 ambil prancang depo,xda naik berat badan susu pun bnyk.klo haid x tau lgi sbb blm smpai 3 bulan ambil depo..

7mo ago

Ouhh okok, tq sis ❤️