Luka bersalin normal

Assalamualaikum. Mommies yang pernah bersalin normal, berapa lama ambik masa untuk luka betul2 sembuh? Atau luka elok sepenuhnya? Saya dah 2 minggu bersalin, luka tak sembuh lagi atau masih awal lagi ya?

13 Balas

sy tak pakai ubat apapun, just basuh dan keringkan dgn betul, dlm 2 minggu dah tertanggal jahitan tetapi masih rasa tak selesa. so setelah sebulan saya dah boleh naik motor even ada rasa lenguh sikit, mungkin karena xterbiasa lagi.