Luka bersalin normal

Assalamualaikum. Mommies yang pernah bersalin normal, berapa lama ambik masa untuk luka betul2 sembuh? Atau luka elok sepenuhnya? Saya dah 2 minggu bersalin, luka tak sembuh lagi atau masih awal lagi ya?

13 Balas

saya punya jahitan dlm masa 2 minggu dh tercantum dan benang dh tkde. dlm masa sebulan dh selesa duduk bersila/kaki terbukak, boleh jln laju mcm biasa tkde slow2 😁

9mo ago

Cuma rajin sapu ubat yg hosp bg tu 😁 lps mandi dab2 dulu dgn tisu bg kering. Sapu ubat. Mungkin jgk sbb koyak saya x panjang, cuma ada jahitan yg doc gunting saja dlm 2-3cm.