SEMBELIT

Assalamualaikum mommies. Saya tgah pregnant 12 minggu. Normal ke sembelit time time mcm ni? Boleh tlg suggest tak apa yg perlu saya makan dan minum utk lancarkan pencernaan? Thank you mommies.

21 Balas

Wasalam. Sama la kes kita. Saya pun sembelit. Kalau minum susu baru lancorrrr.

Kdg ubat yg kita mkn buat jd sembelit..bykkn minum air,mkn buah dan sayuran..

Normal sis..baby serap zat kita..so mudh smbelit..bykn mkn buah buahn

Sy dri start pregnant smpai skg 27w.masih sembelit..it's normal

Alhamdulillah saya takde sembelit. Saya amal buah2an

Sy pon. Masih mencari solution.

Bole minta ubat lembutkan najis

Mkn buah oren sis pas mkn nasi

Bole mntk ubat lmbutkan najis

minum air byk sis