sembelit

Hai mommies, sy nk tya. Sy dh bersalin 25 Jun lepas. Dan sekarang sy mengalami sembelit. Sy dh try mkn ubat yg diberi Doktor (Bisacodyl). After consume, sy dapati bayi sy mengalami cirit birit. Jd sy brhenti penggunaannya dan hanya makan makanan yg brserat tinggi spt orange, bayam n minum bnyk air. Tp still sembelit tak hilang. Mommies smua ada suggestion lain tak utk cure dari sembelit ni? Thank you

1 Balas

Awak minum air banyak je. Atleast 3 lt sehari lah cmtu. Sbb saya mengalami benda yg sama gak.