Sembelit

Hai Mommies sy dr 8weeks dah msuk 9weeks ni asyik sembelit je.. mcm mana ye nk atasi sembelit. Mcm2 dah sy buat kerap minum air masak, mkn banyak buah, mkn sayur, minum jus prune, makan nasi pun kurang tp sembelit ni rasa tak selesa sgt.. Ada tak apa2 yang boleh melancarkan sistem pencernaan selain dr makan ubat.

2 Balas

Boleh cuba suplemen Ostematrix Shaklee.. Ni pil kalsium, sbb x suka minum susu, jd sy amalkan Ostematrix.. Sy amalkan dari awal kehamilan sampai skrg, memang sgt2 membantu atasi sembelit, insomnia, kaki cramp pn in syaa allah, boleh cegah..

mkn prune sunsweet

4y ago

heeheee.. alhamdulillah.. sy kalau x prune sunsweet ni pn tosei je.. 😅