Masalah sembelit

Hai mommy semua.. Nak tanya boleh ke kalau sy ambil supplement amway Lecithin E tu semasa usia kandungan 30 week? Sebab sebelum pregnant sy amalkan supplement tu utk lancarkan pencernaan sy. Sejak pregnant ni sembelit jadi balik 😔

6 Balas

hi mommies! saya pun kerap sembelit dulu. saya ada amalkan minum pati delima & mmg okay cuma skrg dah stop sebb masuk 3rd trim ni, tak tahan gastric pula, kan masam pati tu 😂 saya amalkan makan dgn kerap supaya perut lagi rasa cepat nak membuang 🥺 dan saya amalkan juga minum ubat lactul, doc & nurse pun suggest ✅ mommies makan ikut arahan diberi tau 😘

9mo ago

Pati delima gulsan tu ye awak?

Hi, mom👋 Sorry tak dapat bagi jawapan sebab awak kena refer dengan doktor untuk ambil sebarang supplement/ubat/vitamin selain daripada yang diberi doktor.

9mo ago

Okeyh baik2 terima kasih

Makan probiotic sis. Good for you and baby. Lecithin E tu bagus time breastfeeding

9mo ago

Ouh yeke😃 okeyh terima kasih sharing🤗

Banyak minum air suam sebelum tidur sis, InsyaAllah membuang lah esok.

Apa2 supplement refer dr takut effect kandungan

refer dktr dulu sblm mkn sebarang supplement luar

9mo ago

Okeyh baik2 terima kasih