UPT TEST DOUBLE LINE LEPAS MISCARRIED

Assalamualaikum mommies .. saya nak tanya ,saya baru saja keguguran malam tadi .. dan ketulan besar (kantung) pun dah keluar sampai rasa sakit tu dah tak ada .. tapi keesokan paginya (pagi tadi) saya check UPT saja-saja nak check kot dah jadi satu line balik ke kan .. tapi Result masih Double Line .. saya syak masih ada sisa sisa yang belum keluar habis mungkin .. jadi saya ambil keputusan untuk checkup di hospital .. bila doc scan ,semua result scan tu cakap rahim dah bersih kosong tak ada sisa .. jadi ada yang boleh share kan pendapat tak tentang UPT RESULT saya pagi tadi tu ?? terima kasih mommies .. ???

15 Balas

Sama mcm kes sy awal tahun ni..sblm mc xde alahan n upt test 2line kabur.lps mc je alahan tiba2 makin kuat dan test upt makin terang..ms tu tuhan je tahu mane tahu ade rezeki lg..sbb xsure n pelik sy pun buat blood test..doktr buat dua kali nk tgok hormon hcg tu makin tgi or rendah..doktr buat test selang 3hari xsilap..result dia hormon makin rendah.. ambik ms dkt sebulan jgk baru jd 1 line..sbb ms tu strip upt byk stok kt umh so bereksperimen la sy..salam takziah sis..sy lps 2bulan mc terus lekat..tiap kali mc je xlama lps tu cpt je lekat balik..inshaAllah sis..doa byk2 tau🤗

5y ago

ouhh .. okay tq sis 😍😍😍♥️♥️♥️

Ambik masa sebulan juga hcg tu clear.. pelu makan jamu utk darah Kotor tu kuar habis.. slalunya doktor suggest check darah lepas tu utk.make sure hcg menurun.. if kasih Ada.. maksudnya da saki Baki masih Ada di dlm.. penah check darah seminggu selepas janin&uri keluar..

5y ago

jamu mcm manjakani ke sis ?? 😱😱😱 sebab manjakani bagus kan untuk kecutkan luka .. manjakani boleh kecutkan rahim ke sis ?? tq ya share ♥️♥️♥️

Saya ada baca pengalaman orang lain dia cakap dia dah gugur tapi dia test uot tu sampai minggu ketiga selepas gugur tu masih positif tapi lama lama makin kabur dan jadi satu line .

5y ago

Allahu .. ouhh macam tu ya .. lama lama akan hilang positive tu jadi negative .. jadinya memang kena take time juga la ya .. okay saya faham .. tq sis share kat saya ♥️♥️♥️

Sy pun pernah keguguran, awal thn lepas..memang upt lambat sket nk jd 1 line..mcm sy sebelum gugur breast sakit 2 minggu...lepas gugur dlm 3 minggu cmtu baru hilang sakit tu...

5y ago

alhamdulillah breast sy x sakit .. cuma badan letih sangat

Haah sis mmg akan jd dua line .. dia akn amik masa utk jd satu line balik ... berdasarkan ape yg saya baca kebanyakkn pada ibu2 yg gugur .. sis takziah ye .. take care

5y ago

ouh mcmtu ya .. tq sis ♥️♥️♥️

W'salam. Pernah dngar sorang doktor ni bgtaw klu keguguran test upt mmg akan double line lagi. Sekurangnya 2 mggu baru clear..

5y ago

ouhhh .. tq sis share ♥️♥️♥️

Check darah utk kepastian.. ( slalunya pihak hospital buat sebab nak tgk Kadar hcg) if still tinggi.. maybe da saki Baki belum.keluar

5y ago

alhamdulillah doc kata smua dh kluar .. tu hormon preggy masih ada .. tq sis ♥️♥️♥️

Mmg mcm tu sis sbb hormon HCG masih ada.. Selalu nya dr akn suruh followup 2mggu lps keguguran.. Baru cek UPT balik..

5y ago

ouh ok in shaa Allah lpas 2mggu sy periksa semula .. tq sis ♥️♥️♥️

Badan sis masih ada hormon tue sis. It will take some time to go away. Stay strong i am sorry for your lost sis

5y ago

Allahu .. ye ke .. terima kasih sis 😌😌😌 in shaa Allah kami cuba kuatkan diri kuatkan hati .. Allah is the Best Planner kan .. ada hikmahnya In shaa Allah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

hormon pregnant ambil masa untuk hilang .. mmg kalau check upt naik double line .. tapi tu hormon shj

5y ago

ouhh okay sy fhm .. ☺️☺️☺️ tq sis ♥️♥️♥️