ada ke double line tapi tak pregnant?

salam ibu2,,, nak tanya,, ada tak kalau kita cek upt tu double line, period pun dah seminggu tak keluar, tapi tak period pun.. sebelum ni baru saja keguguran. ada ke ibu2 yang berpengalaman. terima kasih yang respond dan tq min siarkan.

2 Balas

Ada puan, dipanggil false pregnancy test. Dia naik tu tak tau sebab punca apa. Tapi jarang sgt berlaku. Doktor sendiri pun takboleh nk explain pasaipa dia naik line.

Jarang berlaku. Bila upt double line bermakna ada hormon hcg. Puan bole rujuk dgn doktor sekiranya ada keraguan